от Свами Вивекананда 1.   Любовта е основният закон на живота. Любовта

...
от Свами Вивекананда 1.   Любовта е основният закон на живота. Любовта
Коментари Харесай

15 закона за успех в живота

от Свами Вивекананда

 1.   Любовта е главният закон на живота. Любовта – това е пътя към израстването, развитието; самолюбието е път към деградацията. Следователно Любовта е главният и единствен закон на живота. Жив е единствено този, който обича; който не обича е мъртъв. Затова обичайте поради самата обич – любовта е диханието на живота.

2.   Вашият взор върху нещата. Ние виждаме света подобен, какъвто желаеме да го забележим. От нашите мисли и възгледи зависи ще бъде ли светът към на с прелестен и добър или злобен и неприветлив. Целият свят се намира в нашето схващане, просто би трябвало да се научим да го виждаме в вярната светлина.

3.   Животът е прелестен! И всичко, което се случва с всеки в този свят има своето пояснение и предопределение. Ако вие сте се сблъскали със зло, помислете, за какво е по този начин. Вие просто сте видели всичко в неправилна светлина. Освободете се от оковите и се наслаждавайте на живота!

4.   Пътят, който избираме. Чувствай се като Христос и ти ще бъдеш подобен. Чувствай се като Буда и ти ще бъдеш Буда. Чувството – това е животът, неговата мощ и сила, без която никакви интелектуални търсения не ще ви оказват помощ да познаете истината.

5.   Бъдете свободни! В този миг, когато разбрах, че Бог живее във всеки човек, аз се проникнах от уважителност към всички хора, даже и към тези, които нищо не са създали за мен – в този миг Аз се освободих от робството и от всичко, което възпрепятстваше моето вътрешно израстване. Аз станах свободен!

6.   Не обвинявайте никого! Ако сте протегнали ръка за помощ – помагайте и не порицавайте този, комуто помагате. Ако бездействате, благословете вашите братя и позволете им да вървят по своя път.

7.   Помагайте на близките! Ако парите оказват помощ на индивида да прави положително – те са скъпи, в случай че не, то това са единствено куп книжки, носещи зло и кавги.

8.   Придържайте се към идеалите си! Нашият дълг е да поддържаме другите в тяхната битка за живот в сходство с високите хрумвания и в това време да се стараем да създадем техните фантазии оптимално близки до действителността.

9.   Вслушвайте се в своята душа! Трябва духовно да се развивате. Никой не може да ви научи на нематериалност. Имате единствено един преподавател – вие самите.

10.   Бъдете самите себе си! Най-добрата вяра е просто да бъдете такива каквито сте. Доверявайте се на себе си!

11.   Няма нищо невероятно! Никога не мислете, че съществува нещо невероятно за душата. Това е най-глупавата неистина, която съществува. Най-голямата неточност е да мислите, че сте доста слаби, с цел да осъществите мечтаното.

12.   У вас има Сила. Цялата сила на вселената ни принадлежи. Ни сами закриваме очи с длани, а след това крещим, че в близост е мрачно.

13.   Учете се всеки ден! Задачата на човечеството е да получава познания. Днес те са неотделима част от нашия живот. Всички познания са заключени вътре в нас и могат да бъдат изнесени на открито. Учението е последователно събаряне на пелените от незнание от душата и придобиване на знанията, чийто безконечен източник е заключен в нас.

14.   Бъдете откровени! Може да се пожертва всичко поради правдата, само че не би трябвало да се жертва правдата защо и да било.

15.   Мислете разностранно! Всички разлики в този свят са не в качеството, а в степента, по тази причина Единство е цялата загадка и ключ към всичко.

Превод Таня Т.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР